Ik schilder

IK SCHILDER

Schilderijen

Ik schilder met olieverf, acrylverf, aquarelverf en ook met muurverf, al is dat laatste feitelijk ook acrylverf. Het ligt aan het onderwerp welke soort verf ik gebruik en soms moet ik eerst kijken of het werkt. Een aquarel heeft tenslotte een heel andere sfeer en uitstraling dan een olieverf.

Mijn werk loopt uiteen van heel abstract tot heel realistisch en van klassiek zwart-wit tot heel kleurrijk. Maar ondanks een op het oog uiteenlopend palet van kleur, materiaal en stijl, kun je wel mijn hand erin zien.

Bekijk mijn portfolio


Grensgevallen: is het wel een schilderij?

Soms vraag je je af of iets wel een schilderij is. De onderstaande kunstwerken heb ik met oliepastel gemaakt. De meeste mensen kennen dit als vetkrijt. Je tekent er mee op papier op de gebruikelijke manier, zoals je met een potlood doet, maar daarna kun je het bewerken, zodat het de uitstraling van een schilderij krijgt. Dus het is min of meer geschilderd, maar dan zonder kwast. Schildertekenen zeg maar. Volg je me nog?


Muurschildering

Een kunstwerk kan ook direct op de muur geschilderd worden. Een schilderij op de muur. Een muurschildering. Klinkt logisch. (Waarom we het geen muurschilderij noemen? Goede vraag, ga ik nog een keer uitzoeken.)

Een muurschildering is een mooie manier om kunst samen te laten gaan met je interieur. De mogelijkheden zijn eindeloos: een muurschildering als verlengstuk van je woonstijl, of als eyecatcher, hoe je het ook in wilt vullen, je hebt altijd iets unieks.

Wil je zien hoe dit schilderij op de muur is gekomen? Kijk het filmpje op YouTube.


Een schilderij aan jouw muur?

Bekijk en bestel mijn werk via mijn shop op Werk aan de Muur. Kies zelf materiaal en formaat.